“VALORI BIBLIOFILE FRANCEZE ÎN COLECȚII GIURGIUVENE”

“VALORI BIBLIOFILE FRANCEZE ÎN COLECȚII GIURGIUVENE”

“Valori bibliofile franceze în colecții giurgiuvene” este titlul unei noi expoziții dedicate Centenarului Marii Uniri, vernisată astăzi, 9 noiembrie, la Muzeul Județean Teohari Antonescu în prezența autorităților locale și județene, a instituțiilor și oamenilor de cultură din Giurgiu și a reprezentanților mass-media.

Expoziția a fost organizată la inițiativa muzeografului Emil Păunescu, prin efortul comun al mai multor instituții giurgiuvene – Muzeul Județean Teohari Antonescu, Biblioteca Județeană I.A. Bassarabescu, Biroul Județean al Arhivelor Naționale, Colegiul Național Ion Maiorescu, Centrul Cultural Ion Vinea – fiind ocazionată de împlinirea, pe data de 10 noiembrie, a 100 de ani de la eliberarea orașului Giurgiu de către Armata Franceză a Dunării, în Primul Război Mondial.

Așa cum reiese și din titlu, expoziția cuprinde valori bibliofile franceze din secolele al XVII-lea, al XVIII-lea, dar și mai recente, de la cărți și publicații cu tematică diversă, la exlibrisuri, ștampile ale unor instituții franceze și române și fotografii ale unor gravuri reprezentând momente importante din istoria orașului Giurgiu și relațiile sale cu poporul francez.

Expoziția va rămâne deschisă publicului până pe 25 noiembrie.

Ultima modificare: 09.11.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul FESTIVALUL RACILOR ȘI FRUCTELOR DE MARE, MÂINE, PE PIETONALA MIRCEA CEL BĂTRÂN

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.